KING’s CROSS te așteaptă la Petriș cu un traseu provocator!

Nu rata înscrierea! Locurile sunt limitate!

Regulament King’s Cross 2024

Organizatorul Concursului:

Organizatorul concursului ”King’s Cross” este Asociația EcoStuff Romania – office@ecostuff.ro

Locul și durata desfășurării concursului:

King’s Cross este un eveniment de strângere de fonduri pentru construirea și dezvoltarea WOODROCKS – tabără, loc de experimentare, construire, educație ecologică și sustenabilitate destinat în principal copiilor.

Evenimentul se desfășoară pe durata a două zile în localitatea Petriș din județul Arad – https://maps.app.goo.gl/HgNg7TBthpGdsHJj6, Sâmbătă 25 Mai 2024 – MTB și Duminică 26 Mai 2024 – RUN.

Pentru MTB este pregătită o singură cursă, pentru un traseu de aproximativ 45 km cu peste 1000m diferență de nivel.

Pentru RUN sunt pregătite două curse, de 6 km cu 200 m diferență de nivel și de 12km cu 400m diferență de nivel (traseul de 6km refăcut în sens invers).

Programul complet va fi anunțat din timp pe EcoStuff.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/699825562039481

Vârsta minimă:

Vârsta minimă pentru participarea la King’s Cross cursele MTB este de 17 ani și de 15 ani la RUN. Se ia în considerare vârsta pe care concurentul o împlinește în 2024. Tinerii sub 18 ani, trebuie să fie insoțiți de un părinte sau tutore legal care își va da acordul scris pentru participare în ziua ridicării pachetului și care va prezenta declarația pe proprie răspundere a parintelui.

Perioada de înscriere

Înscrierile online se deschid Miercuri 8 Mai 2024. Deoarece numărul locurilor este limitat la 200 pentru MTB și 150 la RUN (cumulat pe ambele curse) participanții se pot înscrie completând formularul online doar până Vineri 24 Mai, la ora 11:59 (înainte de prânz).

Înscrierea este validă doar dacă taxa de participare a fost achitată până cel târziu Vineri 24 Mai ora 13:00 (bani încasați sau am primit dovada plății chiar dacă banii vor intra mai târziu). După această oră înscrierile neconfirmate vor fi anulate, locurile respective vor fi eliberate și veți putea să vă reînscrieți doar la fața locului, în limita locurilor disponibile.

Numărul acestor locuri rămase disponibile va fi anunțat pe event –https://www.facebook.com/events/699825562039481, Vineri 24 Mai la ora 14:00

Înscrierile la fața locului se fac pe principiul ”PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT”.

Taxa de participare

Valoarea taxei de participare este:

MTB – 100 lei

RUN 12km – 90 lei

RUN 6km – 80 lei

Modalități de plată

– Online cu Cardul – link-ul este accesibil in momentul inregistrarii, sau va fi transmis pe adresa de email.

– Prin transfer bancar în contul RO07RZBR0000060014601677 deschis la Raiffeisen Bank, CIF 30178841, Asociatia EcoStuff Romania (și trimite lista persoanelor pentru care se face plata și confirmarea plății la adresa office@EcoStuff.ro)

Anularea participării

Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşte să îşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa office@ecostuff.ro. În cazul retragerii înscrierii, taxa de participare NU POATE FI RETURNATĂ (conform cu Ordonanta 34/2014, Art. 16. al. L) însă locul poate fi cedat unui alt concurent. Îi incurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunţe organizatorul printr-un email trimis la adresa office@ecostuff.ro până pe data de 18 Aprilie 2024. În caz de neprezentare la start, descalificare, abandon, retragere din concurs din orice motiv taxa de participare NU POATE FI RETURNATĂ.

Echipament Obligatoriu:

CICLISM

Casca de ciclism este OBLIGATORIE, atât în timpul competiției cât și în timpul antrenamentelor.

Toate bicicletele folosite la King’s Cross trebuie să fie în bună stare de funcționare.

Numărul de concurs la cursele MTB va fi montat pe bicicleta, în față, pe ghidon, vizibil.

În cazul unei pene sau a unor defecțiuni minore, opriri, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentarile si să-și rezolva problema într-un loc sigur.

În cazul in care un concurent se deplasează cu viteză net superioară și vrea sa depășească alt concurent, trebuie lăsat să treacă.

Recomandări:

Bidon sau bidoane cu apă

Ochelari (pentru protecția împotriva insectelor, crengilor, noroiului și prafului)

Pompă, cameră de schimb, petice pentru pană și leviere

O ureche de schimbător potrivită

RUN

Încălțăminte sport cu talpă profilată adecvată alergării pe teren accidentat

Numărul de concurs va fi prins pe echipament, în față, pe short sau pe tricou.

În cazul în care un concurent se deplasează cu viteză net superioară și vrea să depaseasca alt concurent, trebuie lăsat să treacă.

NOTĂ!!!:

Circulația nu va fi închisă altor participanți la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turiști, animale, etc. ). Participanții trebuie să fie conștienți de faptul că, atunci când se deplasează pe drumuri forestiere sau publice, poteci, etc., funcția voluntarilor de la punctele de control este doar de a indica direcția și participantul este cel care decide dacă deplasarea se efectuează în siguranță.

Categorii:

MTB:

Masculin: 17–29 ani, 30–39 ani, 40 ani +

Feminin: Open

RUN:

Masculin și feminin: 15–29 ani, 30–39 ani, 40 ani +

Ridicare pachet

Ridicarea pachetelor se face în dimineața cursei, cu cel puțin o oră înaintea startului.

Numărul de participare și chip-ul de cronometrare vor fi ridicate pe baza cărții de identitate.

Participanții minori trebuie să vină la ridicarea pachetului însoțiți de către un părinte sau tutore legal.

Dacă un concurent nu işi poate ridica personal pachetul de start, pentru ridicarea acestuia se poate prezenta un prieten cu o copie a cărții de identitate a concurentului.

Startul:

PROGRAM  SÂMBĂTĂ 25 MAI
Ora 10:00 – Start MTB
Ora 15:40 – Premiere

NOTĂ!!!!

Timpul limită pentru atingerea punctului de control Cota Zero este de 3 ore (sau ora 13:00). După această oră concurenții vor fi direcționați către finish – coborâre pe șosea de aproximativ 20 KM.

Dacă un concurent dorește totuși să continue, i se va reține numărul și va putea continua pe proprie răspundere, fără acces în punctele de alimentare/hidrare (vor fi închise), organizatorul declinându-și orice responsabilitate.

PROGRAM  DUMINICĂ 26 MAI
Ora 10:00 – Start RUN 6KM si 12KM
Ora 13:00 – Premiere RUN 6KM si 12KM

Concurenții trebuie să se poziționeze la linia de start conform indicațiilor oferite de către organizatori și MC.

Startul va fi dat de MC-ul competitiei in urmatorul fel: un anunt cu numaratoare inversa de la 10, 9, …2, 1, START.

Marcajul:

Traseele se desfășoară pe drumuri publice, forestiere, poteci şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori cu sageți, spray colorat, eventual bandă alb/rosu unde este absolută nevoie. Vom avea de parcurs porțiuni scurte neamenajate, pante cu înclinare mare și zone accidentate.

Săgeata indică direcția, iar X-ul drumul gresit sau interzis. În caz de rătăcire te întorci la ultimul marcaj.

Premii:

Premiile constau în trofee, medalii, bani și/sau produse. La cursele MTB și RUN se premiază cu bani locurile 1, 2 și 3 Open, atât la feminin, cât și la masculin. Câștigătorii de la open NU vor intra la premierea pe categorii de vârstă.

La MTB feminin nu există categorii de vârstă.

Câștigătorii categoriilor de vârstă primesc trofeu, medalie, diploma și produse.

Se premiază:

MTB

OPEN feminin/masculin – 600 lei 400 lei 200 lei

RUN 12k

OPEN feminin/masculin – 400 lei 200 lei 100 lei

RUN 6K

OPEN feminin/masculin – 300 lei   200 lei   100 lei

Pentru ridicarea premiilor este obligatorie prezența la festivitatea de premiere.

Responsabilitatile Organizatorului:

asigură pachetul de start pentru concurenți

asigură traseul de concurs marcat corespunzător

asigură puncte de rehidratare și control

asigură plasarea punctelor de control pe parcursul traseului și respectarea ordinii de sosire a concurenților la acestea

asigură cronometrarea cu sistem de cip-uri

asigură siguranța la start si finish, prin pază și suport medical

asigură efectuarea sedinței tehnice înaintea concursului

În condiții meteo nefavorabile, Organizatorul poate decide oprirea/amânarea/anularea competiției sau modificarea/adaptarea traseului.

Nota: Organizatorul este exonerat de răspundere daca în timpul cursei publicul sau concurenții deteriorează marcajele de ghidare.

Responsabilitățile Participantului:

toti concurenții participă la competiție pe proprie răspundere

concurenții se obligă să poarte chip-ul primit la ridicarea pachetului la validarea înscrierii. În cazul pierderii chip-ului de concurs în timpul cursei concurentul nu va putea fi încadrat în clasament

fiecare participant este obligat să urmeze îndrumările organizatorilor și comisarilor de traseu

concurentul care suferă un accident sau orice fel de pagubă materială (bicicletă, alte echipamente) participă pe propria răspundere și renunță prin însăși înscrierea la competiție la orice drept de a solicita despăgubiri

concurenții trebuie să cunoască regulamentul, să țină cont de informațiile anuntațe de organizatori, chiar  dacă acestea nu sunt redactate în prezentul regulament

în cazul constatării unui accident, concurenții sunt obligați să il raporteze la următorul punct de control sau să sune la numărul de urgențe 112

concurenții sunt obligați să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător

concurenții sunt obligași să protejeze/evite eventualii spectatori, animale, mașini sau cetățeni ajunși întâmplător pe traseu

Condiții ce atrag descalificarea:

Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui

Nefolosirea căștii de protectie pe timpul concursului – la cicliști

Comportamentul lipsit de Fair Play și limbaj trivial față de concurenți, organizatori sau spectatori (insultarea, îmbrâncirea, șicanarea,  etc.)

Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc)

Schimbarea bicicletei în timpul concursului

Schimbarea numărului de concurs

Pierderea sau distrugerea cipului de cronometrare

Abandonarea ambalajelor sau altor deșeuri pe traseu. Acestea pot fi lâsate doar în punctele de alimentare și in zona de sosire

Consumul de alcool în timpul concursului

Descalificările se pot face și după concurs în urma vizualizării pozelor, filmelor, sau a sesizării fondate a altor concurenți

Reclamaţii și Contestaţii

Timpul oficial este cel dat de sistemul de cronometrare.

Orice participant poate face o reclamație/contestație împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiției sau împotriva deciziilor oficialilor

Contestația se va depune în scris însoțită de posibile dovezi, la Race Office, la 15 minute de la afișarea rezultatelor provizorii, împreună cu o taxă de 50 lei. Rezolvarea contestației se va face în următoarele 30 minute. Taxa de 30 lei va fi înapoiată petentului dacă va fi acceptată contestația.

Drepturi de autor:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune către partenerii concursului, orice material fotografic, video și audio cu concurenții King’s Cross, din timpul desfășurării acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish și premierele la podium). Cei care vor să utilizeze aceste materiale sunt rugati să ceară voie și să menționeze evenimentul de la care provin.

Diverse:

În cazul în care organizarea concursului este impiedicată de evenimente de forță majoră și/sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul îți rezervă dreptul de a decide, după caz, amânarea/ oprirea/ prelungirea concursului sau modificarea traseului.

Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica în orice moment prezentul regulament, de câte ori este necesar și fără nici o notificare prealabilă. Aceste posibile schimbări vor fi publicate pe pagina oficială de Internet a concursului King’s Cross și anunțate pe pagina evenimentului pe Facebook

Prin înscrierea la concurs participanții declarț cț sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către organizator, precum și cu participarea la Concursul King’s Cross astfel, implică acceptul și consimțământul participanților ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de EcoStuff Romania doar în scopul desfășurării Concursului.

Dorim să menționăm faptul că datele personale înscrise în formular NU vor fi înstrăinate și nici folosite în alte scopuri, decât pentru verificarea corectitudinii încadrării în categoria de participare și pentru informarea utilă a concurenților.

Despre King’s Cross 2024

Dupa ce ani de zile in care v-ati obisnuit cu evenimentele organizate de noi, EcoStuff Romania, in Lunca Timisului langa Timisoara, va invitam de data asta sa crestem impreuna un nou eveniment, de data asta la Petriș in judetul Arad la câțiva kilometri de Săvârșin, la poalele Muntilor Zarandului – King’s Cross – Crosul Regelui.

Sâmbătă 25 Mai – ciclism

Traseul MTB de aproximativ 45 de kilometri cu peste 1000 metri diferenta de nivel cuprinde ca punct central Cota Zero, de unde intrăm pe traseul de culme cu vârfurile Ianăș – Cucuietu – Tufari – Omeag.

Asa cum am promis, am inlocuit urcarea pe sosea de la start la Cota Zero cu un traseu nou de cca 20 de kilometri cu 650 diferenta pe drumuri forestiere spectaculoase

Duminica 26 Mai – alergare

Cele doua trasee pentru alergatori, de 6 si respectiv 12 km sunt scurte, dar solicitante. Primul are 200 metri diferenta de nivel. Al doilea este de fapt primul parcurs a doua oara in sens invers – cu 400 metri diferenta.

Avem pregatite urcari si coborari, pamant si zone cu pietre, poteci prin padure si drumuri pe culmea dealurilor.

Informatii utile

Tot ce trebuie sa stii despre KNGX

LOCATIE

Concursul se desfasoara in localitatea Petris din Judetul Arad, la cativa cilometri distanta de Savarsin inspre Deva.

TREBUIE SA AJUNGI AICI

https://maps.app.goo.gl/KYeeeUurvC7pstDJ7

Startul se da din apropierea Primariei, locurile de parcare sunt pe marginea drumului, pe cat posibil pe spatiul verde, soseaua fiind destinata concurentilor.

CATEGORII

Categoriile de varsta la KNGX sunt putin diferite fata de cele cu care v-am obisnuit. La editia viitoare vom reveni la categoriile clasice.

CATEGORII MTB si RUN

Categoriile de varsta pentru MTB sunt 17-29 ani, 30-39 ani si 40 ani +

Categoriile de varsta pentru run sunt 15-29 ani, 30-39 ani si 40 ani +

PREMII

Atat la MTB, cat si la RUN premiile in BANI se acorda doar castigatorilor la general (open) M/F.

MODALITATE DE PREMIERE

Castigatorii de la general NU mai intra la premierea pe categorii de varsta. Castigatorii categoriilor de varsta vor primi medalii, diplome, produse.

KITURI

Kiturile de start includ numar si cronometrare, tricoul evenimentului, medalie de participare, gel isotonic, zone hidratare si alimentare etc.

RIDICAREA KITURILOR

Kiturile de participare se ridica in ziua concursului in baza actului de identitate de la race office. Tot atunci sunt alocate si numerele de concurs.

TAXE INSCRIERE

Inscrierea este considerata valida doar dupa ce avem confirmarea platii, indiferent daca e online, transfer sau Revolut.

TAXE INSCRIERE

Taxele de inscriere sunt diferite in functie de cursa la care decizi sa participi. Astfel, indiferent de categoria de varsta, taxa este de 100 de lei pentru MTB si RUN12K si de 80 lei pentru RUN6K.

PROGRAM

Atat Sambata, cat si Duminica ridicarea kiturilor se face incepand cu ora 08:00, Sambata pentru MTB, Duminica pentru RUN

STARTUL

Sambata la MTB startul va fi dat la ora 10:00. Tot la ora 10 se va da Duminica startul pentru ambele curse ale alergatorilor.

Get In Touch With Us

Contact Us

Facebook: https://www.facebook.com/events/699825562039481

Instagram: https://www.instagram.com/ecostuff.romania/

Email: office@ecostuff.ro

Phone (dacă e urgent): 0727.922.111